Bir Üniversite öğrencisi olarak basınla tanışmam 1984 yılına dayanmaktadır. O yıllarda şimdiki gibi teknolojik haberleşme araçları bu kadar yaygın değildi. Hiç unutmuyorum dönemin İçişleri Bakanı Yıldırım Akbulut bir dizi ziyaret için Erzurum’a gelmişti. O dönem Mil-Ha Ajansında muhabirim Bakanın incelemelerini haberleştirip fotoğrafı çektikten sonra PTT Müdürlüğüne gittim o yıllarda teletex yeni çıkmıştı, haberi gönderdim ancak bir gün sonra, ajans haberi gazetelere geçmişti.
Aradan geçen 41 yıllık süreçte basında baş döndüren gelişmeler oldu. Günümüzde artık her türlü haber anlık olarak birebir kullanıcıların cep telefonlarına bir tık kadar yakın. Artık dünya küresel bir köye döndü. Gazetecilik mesleğinin, toplumsal bilinci arttırmak, güçlendirmek ve kamu yararını her zaman ön planda tutmak açısından önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Hızla değişen bilgi çağında, bulunmaktayız. Günümüzde haberciliğin doğru, objektif ve güvenilir olması her zamankinden daha önemlidir.
Gazetecilerimiz, her türlü zorlu koşullarda halkımızı bilgilendirmek için fedakârca çalışmaktadırlar.
Doğa kaynaklı afetlerden savaş bölgelerine, kriz anlarından zorlu hava koşullarına kadar, her yerde ve her şartta mesleklerini icra eden fedakâr basın çalışanlarımız, kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olma görevini, üstün bir gayretle yapmaktadırlar.
Doğruluk, tarafsızlık ve objektiflik ilkelerinden hiç ödün vermeden fedakârca çalışan basın mensuplarımız, demokrasimizin teminatı olup, aynı zamanda toplumsal bilincin güçlü birer temsilcisidir. Bu sorumluluk bilinciyle çalışan gazetecilerimizin yapmış olduğu çalışmalar, bizleri daha güçlü bir toplum olma yolunda ileriye taşımaktadır.
Gazetecilik onurlu, aynı zamanda sorumlulukları da bulunan, anlamlı bir meslektir. Bu mesleğe gönül veren, çalışan gazeteci arkadaşlarımızın yaşadıkları zorlukları, gece gündüz verdikleri mücadeleyi toplum olarak takdir etmekteyiz. Ülkemizde basınımız, geçmişten bugüne gelinceye kadar çok önemli gelişmeler kat etmiştir. Yazılı ve görsel medyanın yanı sıra, dijital medyanın da sanal ortamda etkinliğini her geçen gün artırmakta olduğuna şahit olmaktayız.
Görevini fedakârca yapan, basın çalışanları demokrasimizin güçlenmesine katkı sağlamaktadırlar. Ülkemizdeki yazılı, görsel ve dijital medya kuruluşlarımız dünyanın her yerinde olup biteni anında gündeme taşımaktadır.
Milli birlik ve bütünlüğün sağlanmasında medyamıza büyük görevler düşmektedir. Gerek ulusal, gerekse yerel basınımız 6 Şubat depremi sonrasında sorumlu yayıncılık ilkesinden, hareketle, toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanması açısından, hızlı ve güvenilir haberlere imza atmıştır.
Basın çalışanları, kendilerine yüklenen misyonu layıkıyla yerine getirmektedirler. Yazılı ve görsel medyanın yanı sıra dijital medya kuruluşlarında çalışan, basın mensuplarının, toplumu ilgilendiren çok önemli konularda, yapmış oldukları haber, yayın vb. çalışmalar kamuoyunda gündem oluşturmaktadır.
Gazetecilik mesleği, halkın gözü ve kulağıdır. Bu sektörde, çok zor şartlar da çalışan basın mensubu, değerli arkadaşlarımızın “10 Ocak çalışan gazeteciler günü”nü en içten dileklerimle kutluyorum. Emeğe saygı kutsaldır.